torstai 19. huhtikuuta 2012

Kisatapahtumia

Tänne kirjoitellaan kisojen aikana tapahtumia blogityyppisesti:

Ma 10.00 Päivän Kalevassa hyvä juttu kisoista, pikku pätkä myös nettilehdessä http://www.kaleva.fi/urheilu/olli-tuomiselle-13s-perattainen-squashmestaruus/574807/ . Muuten olikin mediassa hiljaisempaa. Jotenkin tämän olisi voinut hoitaa paremmin.
Hieman sunnuntain päivitykset näköjään harvassa, itseasiassa tällä kertaa se oli omalta kohdalta se kiireisin. Lauantaina homma pyöri hyvin, kun tuomarit muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hoisivat hommansa (=muistivat tuomita seuraavan ottelun) ja niille jotka eivät pystyneet löytyi varamies helposti. Ilmoittautumisrumba oli eri puolella hallia ja sen aiheuttama hälinä oli pois kisakansliasta (ja junnujen äidit hoisivat homman kotiin hienosti).
Sunnuntaina oli merkittävästi vähemmän vapaaehtoisia tuomareita vaikka tarve oli suurempi. Banketti verotti ja lisäksi oli lähes koko ajan joku todella mielenkiintoinen matsi käynnissä. Näistä johtuen myös Miken workshop jäi torsoksi. No selvittiin kuitenkin, sunnuntain tuomaroinnista erityiskiitos Tapsalle ja Vähämaan Jaakolle.

Loppuyhteenvedot luokittain:
Naiset B+C: Meni juuri niinkuin ennakkoveikkauilussa arvelin. Junnut olivat oletetun hyviä ja Maisan ja Sarin pitää treenata oikein kunnolla, että syksyllä saavat edes erän keneltäkään :-).

Naiset Yleinen: Myös arvaukset nappiin. Eevukka palasi juuri niin hyvänä kuin odotin. Ehkä ei ihan 100% uran huipusta, mutta toisaalta peli-ilo oli parempi ja samoin rentous.

Miehet D: Tommi pysyi kun pysyikin tyynenä loppuun asti ja voitti. Toisaalta Olkkonen antoi kyllä aika suuren bankettitasoituksen. Paavilaisen käsi kaatoi junnut, mutta sanoi sopimuksen irti sunnuntaille, joten Suokko otti helpon mitalin.

Miehet C:  Hukan mestaruustaisto, jossa Jäälin Parker oli oikeasti satsannut kisaan ja saanut kaikki palaset kohdalleen ja se näkyi. Finaalissa Tupoksen Shabana taipui 3-0. Loistava turnaus myös häneltä. Aika hakusessa veikkaus, kun Niskala seloitti pakan voittamalla Nevalaisen. Myös Antikainen oli sunnuntaina todella vaisu, vaikka miestä ei banketissa näkynyt. Tasaisin luokka kaikenkaikkiaan.

Miehet B: On se Koskelin vaan niiiiiin jäätävä. Pahiten pieleen, vaikka pelkäsinkin veikkaavani väärää hevosta. Kemppisen laukka sotkeutui pahasti jo alkuvaiheessa, mutta vielä jaksoi uhota pyörittävänsä kaikki oululaiset (ei todellakaan näillä näytöillä :-)). Ville odotetun vahva, muttei kuitenkaan aseita Koskelia vastaan.  Mukavinta oli, että Matias Hänninen piti. Loukkaantumisten kanssa painunut Matias pelasi todella hyvät kisat.

Miehet Y: Janne, Jaakko, Janne. Luulin, että joku junioreista olisi Jannen voittanut, mutta ei. On se vaan kettu. Ensin Miko luuli voittavansa, sitten Jaakko ja lopuksi Tatu, mutta aina Janne kampesi itsensä tiukoista tilanteista ylös ja voittoon. Tämä mies todella ansaitsi SM pronssin. Kaksi parasta meni juuri niinkuin oletin.

Su 17.30 Kisat ohi, katsomo purettu ja muutenkin näyttää siltä, että ei mitään purkamista enää ole (kiitoksia pökeltäjät, junnujen isät ja muut seuralaiset). Yksi kyyti lentokentälle vielä. Kiitoksia kilpaijoille ja takoolaisille. Jos jollain jäi paita saamatta niin niitä voi pyytää Harrilta Nallisportissa. 2017 seuraavan kerran.
HUOM! jos joku ihmettelee miksi miesten pronssiottelu siirrettiin toiselle kentälle kolmen erän jälkeen. Tämä johtui vain ja ainoastaan lentoaikatauluista. Ollilla (ja Jannella) oli 17.35 kone ja doping testit odottivat pelien jälkeen, joten peli oli pakko siirtää, että Ollilla oli edes teoreettiset mahdollisuudet ehtiä koneeseen (ja hän ehti nipin napin).Tämä oli myös ilmoitettu pelaajille ennen peliä.

Su 12.00 Kiirettä on semifinaaleita käynnissä ja eka finaali eli D-luokan saatiin päätökseen eka mestaruus Ouluun ja Tommi Laineelle, ja heti perään Milla voitti pronssia Naisten B+C luokassa.

Su 9.00 Pelit käynnissä! Striimimies ei vielä paikalla ja kentällä 5 ei vielä pelejä. klo 9.40 aloitetaan siellä

Su 8.30 Hallilla jo aamuvirkut verryttelee, kohtahan pelit alkaa. Pientä summausta eilisestä. Arvausten suhteen kävi näin. Tatu oli jopa kovempi kuin etukäteen veikkasin. Voisiko olla SM pronssimies tässä? Jannen rutiini oli myrkkyä ensin Mikolle ja sitten Jaakolle. Markus pelasi todellä hyvin Matiasta vastaan. Miesten semifinalistit siis aika odotetut. Naisten puolella Eevukka oli huhujen mukaisessa iskussa ja juniorit eivät keksineet ratkaisuja Eevukan boastin nujertamiseen. Eli täällä ollaan ihan arvion mukaisessa tilanteessa.
Miesten B:ssä Kemppinen ei ollut odotun kova, vaan Koskelin on kovassa vedossa. Kuopion nuori Matias Hänninen esitti hyviä otteita ja on semeissä.
Miesten C:ssä Jäälin Parker ja Tupoksen Shabana raivasivat itsensä semeihin. Pojilla kulkee kun kotihallille on alle 10km. Antikainen jatkaa myös ja Kuusamon hidastettu väännettyään pari viiserästä
Miesten D:ssä oli miehet semeissä, kun Paavilaisen Janne parantaa peli peliltä ja Elias Korhonen joutui taipumaan 3-1. Finaalissa on kuitenkin odotetusti Olkkonen ja Laine.
Naisten B+C meni myös odotusten mukaan vaikka Amanda ja Iida olivatkin asiasta eri mieltä ja taipuivat vasta viidennessä.

La 23.00 Banketissa on tunnelmaa...
 Samaan aikaan toisaalla...


La 20.00 Banketissa, kisapäivä takana. Pojat tosiaan pelasivat aamun pelin pois 1,5h ja 3-2 Vaaralle. Kaikki meinas myöhästyä banketista.

La 18.30 Päivityksissä pieni katko verkko-ongelmien takia. Päivän viimeiset käynnissä ja huomisen eka. Seikkula ja Vaara pelaavat aamun klo 9 pelin pois. Matias ja Markus hierovat vielä jonkin aikaa. Kentällä nejä joku löi hieman liian kovaa ja etuseinää joudutaan paikkaamaan. Huomenna kuljetukset hotelli-Nallisport klo 8.30, 9.00, 10.00, 11.00 ja 12.00.

La 15.30 Harmia tuottaa pelaajat, jotka jättävät tuomitsematta pelinsä. Onneksi joku aina pelastaa :-). Mistäköhän saadaan aamulle kuski kuljetuksiin? Saadaanko platet pelattua ajoissa? Siinä päälimmäisiä kysymyksiä tällä hetkellä. Kolmosella tällä hetkellä Hukan muka classikko Paisti vs. Tupoksen Shabana ja kaikki kisakoneistosta katsomossa.

La 13.00 Kiirettä on pitänyt kun on niin monta hyvää matsia ollut samaan aikaan käynnissä. Comeback ladies hoitelivat oman osuutensa näyttävästi, sen jälkeen Harri voitti nikki ja peltiinlyöntikisat, mutta Olli ottelun. Tarmo Tatu hoiteli Kemppisen selkeästi hyvin kypsällä pelillä.
Muilta kemtiltä voi poimia Naisten B+C trillerit joissa Milla voitti Amandan 3-2 ja Sari Iidan 3-2. Todella hyviä pelejä junnuilta.

La 9.40 Toinen päivä käynnissä, aamun perinteiset tuomariongelmat hoidettu ja homma rullaa. Kohta streamissa naisten ekan kierroksen comeback-matsit. Ja sen jälkeen ohjelman nimi on "Olli Orava" ja jakson nimi "ei saa kiusata Harri Norsua pitkillä palloralleilla"

La 8.30 Kisatoimisto taas auki. 150kpl Kavevan tämän päivän numeroa jaossa pelaajille ja katsojille. Ottakaahan oma aamun lehti. Innokkaimmat kaverit lämmittelee eli kisojen nuorin osallistuja Johannes 9v.

Pe 21.30 Kisojen eka päivä melkein loppu. Kaksi viimeistä peliä käynnissä. Viimeinen peruutus tuli loppumetreillä, kun Jaako Nevala peruutti. Kemppisen ego jatkaa siis ilman peliä lentokentällä. Huomenna jatketaan 9.00

Pe 20.45 Järjestelyorganisaation pääjehut kentällä.

Pe 19.29 Paljon porukkaa on jo ilmoittautunut, ja normaaliefekti, että pienet paidat on melkein loppu. Sorry, osa saa XL kokoa vaikei haluaisi. Bankettiin on vielä lippuja vapaana.

Pe 18.26 Pelit rullaaaaa, vähän on jouduttu muuttamaan pääkentän otteluja poisjäänteien ja myöhästymisten takia

Pe17.22 Kisojen ekan matsin voitti Kim Korhonen. Vesa Moilanen kaatui 3-0. Moilanen kommentoi päivällä ettei pelaa platea, nauttii vaan kisatunnelmasta. "Ei haittaa vaikka peli on ohi vartin yli viis", no meni pari minuuttia pidempään.

Pe 16.45 Matsit alkaa ihan kohta, tuomareiden etsintä käynnissä ja kentät täynnä verryttelijöitä

Pe 13.30 Ekaa kyytiä ollaan hakemassa kentältä ja striimi toimii netissä! Muutenkin kaikki on valmista

Pe 12.00 Kisajuomat roudattu paikalleen. Sitä on, TARPEEKSI (n. 720l). Katotaan lähteekö streemi uudestaan päälle kun koneet meni Tapsan toimesta Hups!alas... Kohta lähtee eka bussi kohti lentokenttää. Niin saatiin sittenkin pikkubussi käyttöön viikonlopuksi eli kyytejä saa nyt paremmalla prosentilla.
Kentät odottaa pelaajia...

Pe 10.00 Kisapaikka alkaa olla valmis, muutamia juttuja vielä (mainoksia, johtojen vetoja, printtailuja). Päivän Kalevassa oli hyvä kisojen alustusjuttu Saarelan Emilian kirjoittamana, Iida ja Tapsa päätähtinä. Minä heiräilin aamulla viimeistään siihen kun Ouluradion juontaja soittaa n. 8.30 ja pyytää haastattelua, "joo, sano vaan koska", "kun tää kappale loppuu eli 15 sek päästä", "OK". Haastattelun aikana puhelu menee poikki ja juontaja soittaa Jukka Poikaa "Älä tyri nyt". Ehkä sain selkärangasta vedettyä jotain, mitään muistikuvaa ei haastattelusta jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti