sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Koutsit kovina kalakukkojen kaupungissa

Viikonloppuna saatiin päätökseen erittäin vilkas marraskuu. 12 urhoollista OSK:laista uskaltautui savonmaalle Squash Kuopion 35v juhlakisoihin, 14. Fontanella Cuppiin. Osallistujia oli kisoissa 42 eli Siilinjärven Fontanella kylpylän 2 kenttää ei riittänyt mihinkään vaan Kuopion Rauhalahdessa pelattiin yli puolet otteluista.

Rauhalahteen matkasi Coach-JP:n auto, mukanaan maestron lisäksi Severi, Axel ja pikkupojat Jasper, Leevi ja Topi. Maestro itse pelasi itsensä Fontanellaan kakkoskaavion finaaliin voittamalla sijoitetut kuopiolaiset Timo Herolan 3-0 ja Timo Pajon 3-2. Axel ja Severi eivät päässet vauhtiin ekassa pelissä, vaan molemmilla näkyi vielä kokemattomuus miesten peleistä. Molemmille tappiot 3-0 ja keskinäisen ottelun voitti tällä kertaa Axel 3-1.
Alle 13v luokassa kaikki pojat raivasivat itsensä semifinaaleihin.Jasper oli niissä Leeviä parempi ja Topi hävisi Onni Niskalalle. Finaalissa Jasper sai revanssin Onnista ja näin Jasper vei luokkavoiton. Pronssiottelussa Topi kukisti hieman jalkavaivaisen Leevin 3-1.
Fontanellassa Milla, Iida ja Saana pelasivat naisten sarjaa. Todella tiukan marraskuun vetäneet tytöt olivat heti alusta hieman unessa. Aamutreenit ja tiukka maajoukkueleiriviikonloppu tuntui painavan jaloissa ja mielessä. Lisäksi kaikki valittelivat kurkun tukkoisuutta. Milla voitti kuitenkin alkulohkonsa, 3-1 voitoilla Saanasta ja 3-0 voitolla Amanda Abdelhamidista. Saana pelasi molemmat alkulohkon pelinsä samalla tavalla eli alussa hyvin, mutta sitten kone kirjaimellisti yski ja loppupeli meni huonosti. Tappiot molemmissa 3-1. Iida otti ensin helpon voiton Minna Innalasta ja sitten hieman vaisu peli Henrietta Huuhkaa vastaan ja 3-0 tappio.
Finaalissa Millankin kone alkoi yskiä ja "kotikentällään" pelannut Hetta hallitsi pelitapahtumia ja voitti 3-0. Iida taisteli ajoittain hyvin Amandaa vastaan, mutta Iidankin kone ei yskimättä toiminut ja 3-2 tappio oli tosiasia. Saana voitti helposti viimeisen pelin Minnaa vastaan. Tytöiltä kuitenkin normisuoritus.
Miesten ykköskaaviossa oli mukana Coach-Harri ja Samuli. Samuli kärsi kisassa kolme tappiota, ensin Teuvo Määttäselle, sitten Henri Kanaselle ja lopulta joutui luovuttamaan kolmen erän jälkeen Riina Koskiselle akilleksen kipeydyttyä. Periaatteessa Samuli pärjäsi peleissä mukana ihan hyvin, mutta kovien pelien kokemattomuus paistoi pahasti läpi. Coach-Harri tuskali koko päivän milloin minkin asian kanssa, peli ei kulkenut omasta mielestä tarpeeksi hyvin, vaikka voitot tuli Riina Koskisesta 3-0 ja Risto Tornbergista 3-1. Loppuottelussa tuittuilusta sai oman osansa myös tuomari, jolle coach opetti sääntöjä ja junnuille miten kentällä EI saa käyttäytyä (onneksi suurin osa oli kylpylässä pelin aikana). Ottelupallosta menetetystä 4. erästä ja Tommi Ryypön ottelupallosta viidennessä huolimatta, coach kaivoi jostain vielä pari murhaavaa stopparia ja vei näin 1. kaavion voiton 12-10 viidennessä.
Kakkoskaaviossa finaaliin oli pelannut itsensä myös Nuutti, joka oli Fontanellan osassa kaatanut pienen hapuilun jälkeen Juho Halosen 3-0 ja Lasse Sulkun 3-1. Finaali siis oululaisten jäsentenvälinen Coach-JP vs. Nuutti. Coach-JP on iso mies ja Nuutti ei päässyt missään vaiheessa kunnolla miehen ohi, vaan Coach-JP sai pelata omaan tyyliinsä yllättävän helpon 3-0 voiton, käyttäen hyväkseen Nuutin kaikki heikkoudet ja omat vahvuudet.
Näin Ouluun kolme sarjvoittoa viidestä mahdollisesta eli Savon "ryöstöretki" onnistui yli odotusten.
Nyt hieman perusharjoittelua, kinkkukisat ja tammikuussa reissataan jälleen.

2 kommenttia:

  1. Harri Coach vois myös opetella sääntöjä,se on tuomari joka tuomitsee eikä pelaajat!!!
    t.Tepa

    VastaaPoista