maanantai 23. tammikuuta 2017

Junioreiden SM kisat saatu päätökseen

Viikonloppuna saatiin pelattua junioreiden SM kilpailut Oulussa, Nallisportin kotikentällä. Mukana 71 osallistujaa - 61 eri pelaajaa eli jopa 10 pelasi kahta luokkaa, mikä aiheutti aika paljon päänvaivaa kaavioiden tekijälle ja aikatauluihin.


Hyvin kuitenkin selvittiin. Ilahduttavasti oli pelaajia Porista, Mikkelistä, Kuopiosta ja Kouvolasta tullut paikalle. ESRC ja muu pääkaupunkiseutu lähetti paikalle vain mitalitoivoja, toki ESRC;llä niitäkin on toistakymmentä. Yksi turkulainenkin ja tamperelainenkin tuli paikalle. Harmittavaa on, että entiset mahtiseurat JSK ja HSRC saaneet paikalle ketään. Viikonlopun aikana pelattiin 149 matsia / 504 erää / 8410 pistettä. Mestaruuksia meni Espooseen 3, Poriin ja Ouluun 2, ja yksi HSK:lle Helsinkiin, Kuopioon ja Kuusamoon.
Tässä raporttia sarjoittain
Tytöt alle 11 vuotta. Kolme lajakasta tyttöä mukana. Hienoja pelejä kaksinkertaisessa sarjassa. Nea Ollikainen vie odotetusti mestaruuden, mutta Mikkelin Viivi Paksusta ja Porin Iida Stengårdista kuullaan vielä
Pojat alle 11v: Taso yllätti ainakin järjestäjät. Oulun pojat olivat vailla mahdollisuuksia vaikka noilla taidoilla on päästy pitkälle aikaisempina vuosina. Kuopiossa (Siilinjärvellä) on tehty taas hyvää työtä ja Martti Rönkä ja Leo Parviainen yllättivät kakkossijoitetun Severu Stengårdin. Voittajan nimi kannattaa painaa mieleen; Kaius Puura Espoosta vei omansa kuitenkin näytöstyyliin.

Työt alle 13v; Roosa Joutsi Porista vei tämän sarjan selkeästi. Vilma Liikanen ja Iivi Lappalainen Oulusta laittoivat hanttiin minkä pystyivät. Ei riittänyt, Roosa oli pienestä koostaan huolimatta selkeästi parempi. Espoon Jane Kotila jäi tasaisessa sarjassa neljänneksi.

Pojat alle 13v: Ville Eskola Espoosta selvä mestari. Turun Antto Määttänen yhtä selvä kakkonen. Juho Kallio Mikkelistä hienosti kolmas kaadettuaan tiukassa pronssipelissä Kouvolan Toni Tossavaisen. Oulun Joona Korhonen paransi loppua kohden ja oli viides.

Tytöt alle 15v: Porin Viola Joutsi oli vielä ylivoimaisempi kuin siskonsa alle 13 vuotiaissa. Kouvolan Heidi Salmella hienosti hopeaa ja Roosa Joutsi haki toisen mitalin voittamalla Aino Linhon. Tasaisia pelejä paljon tässä luokassa, varsinkin sijoista 4-6.


Pojat alle 15v: Päivän nimi Oskari Laitinen OSK. Ville Ruismäki teki parhaansa, mutta taipui finaalissa 3-1. alle 13v mestari Ville Eskola taisteli hienosti pronssille, mutta Osku ja Ville olivat tällä kertaa aivan liian pahoja. Ihmetystä herättää vain se, että vain Osku valittiin suoraan kevään EM kisoihin.

Tytöt alle 17v: Oulun Saana Valasma otti omansa. Helpolla mestaruus ei kuitenkaan tullut vaan Kamilla Stengård ja alle15v mestari Viola Joutsi laittoivat Saanan tiukoille.

Pojat alle 17v: Samuli Niskalalla pysyi paketti parhaiten kasassa ja mestaruus matkasi Kuusamoon. Elias Korhonen Espoosta ja Ville Koskinen Kuopiosta haastoivat hyvin, mutta se ei riittänyt.

Tytöt alle 19v: Tasainen luokka, mutta yksi oli yli muiden Kuopion Henrietta Huuhka, ei erähäviöitä. Milla Uusitalo pelasi vakuuttavasti ja pääsi finaaliin tiukalla 3-2 voitolla Sanna Koivumäestä. Pronssipelissä Sanna luovutti, saatuaan mailasta kavoihin (tilanne 1-2, 6-9) ja Meeri Särkkä otti pronssin.

Pojat alle 19v: Joel Jalovaara vei oman ikäluokkansa mestaruuden vaikka alle 17v pojat yrittivätkin haastaa todenteolla. Elias Korhoselta loppui tiukassa ottelurytmissä paukut ja hän keskittyi vain yhdistettyyn alle 17v finaali/alle 19v 2-3 peliin. Tappio tuli kuitenkin kuten aiemmin todettiin.

OSK:n juhlakausi jatkuu seuraavaksi Terva Cupilla Helmikuun 25. päivä

Tulokset
Liiton sivulla kuvia
Kuvat Juha Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti