tiistai 16. tammikuuta 2018

Mitaleita junioreiden SM kisoista

Viikonloppuna ESRC järjesti hienot junioreiden SM kilpailut. OSK:n kultaputki katkesi, mutta hyviä otteita nähtiin 4 mitalin verran.

Tytöt alle 19v sarjassa Iida takaluoma pelasi hienosti ja saavutti hopeaa. Ensin Iida kaatoi seurakaveri Saana Valasman 3-0 ja sitten trillerissä HSK:n Meeri Särkän 3-2, viidennen erän jatkopalloilla. Lauantaina kolmannessa pelissä tuli vielä vastaan HSRC:n Milla Uusitalo, mutta siinä pelissä olivat Iidan eväät syöty jo ennen peliä ja tappio 3-0. Sunnuntaina Iida taisteli väkisin rutiinivoiton ESRC:n Johanna Penttilästä 3-1, vaikka lauantain rasitukset tuntuivat vahvasti vielä reisissä. Saana Valasman lauantaipäivä oli musta, tappiot Iidalle ja Meeri Särkälle 3-0 ja vahvasti näytti jo siltä, että Karakalit lähtee myyntiin. Peli ei kulkenut ollenkaan. Sunnuntai alkoi jo paremmin Milla Uusitaloa vastaan, mutta vieläkään ei ote pitänyt ja 3-0 tappio tästäkin. Viimeisessä ottelussa kaatui kuitenkin Johanna Penttilä 3-1 ja peli näytti ajoittain jopa kulkevan. Loppusijoitus Saanalla 4.

Pojat alle 17v sarjassa Oskari Laitinen otti hopeaa ja Jasper Liikanen pronssia. Lauantain alkulohkoissa pojat jyräsivät vastustajat selvästi ja puhtaasti 3-0. Sunnuntain mitalilohkon ottelut aloitti Jasper ESRC:n Ville Ruismäkeä vastaan. Ville piti ottelun tiukasti hallinnassaan antamatta Jasperille juurikaan mahdollisuuksia eli ottelu 3-0 Villelle. Seuraavaksi oli Oskarin aika yrittää voittaa Ville. Hieman yllättävästi Ville dominoi myös tätä peliä selvästi, kun Oskarin peruslyönti ontui pahasti. Ottelu Villelle 3-0. Viimeisessä ottelussa Oskari ja Jasper pelasivat siis hopeasta ja pronssista. Hurjavauhtisessa pelissä tilanteita riitti. Jasper juoksi, syöksyi ja löi kovaa, mutta hurja yritys ei riittänyt kuin erävoittoon eli peli tarkemmin lyöneelle Oskarille 3-1. Mukana olivat myös tennisässä Valtteri Laitinen ja Tatu Lappalainen. Valtteri kiusasi kössinpelaajia ihan tosissaan ja päätyi sijalle 5.. Neljäskin sija oli lähellä, mutta ESRC:n Joose Leppänen löysi viime hetkellä aseet pelin kääntämiseen ja voitti 3-2. Tatu pelasi ennakkoluulottomasti ja sijoitus oli 8.

Tytöt alle 15v sarjassa Vilma Liikanen otti pronssia, vaikka hieman enemmänkin olisi ollut tarjolla, jos vain peli olisi pysynyt paremmin kasassa (ja valmentaja olisi hoitanut hommansa). Porin Jemina Stengård vei mestaruuden ja häntä vastaan Vilma pelasi hyvin vaikka tappio tulikin 3-1. Samanlaisella peliesityksellä olisi hopeatyttö Porin Aino Linho ollut lyötävissä, mutta sunnuntaina ei peli oikein kulkenut ja Aino pelasi hyvin. Vilman rutiini riitti kuitenkin siihen, että muita tappioita ei tullut.

Pojat alle 11v sarjassa mukana olivat Joona Huotari ja Linus Kuusisto. Tasaisessa luokassa jokaisella oli mahdollisuus mitaleille, nyt pojat jäivät niukasti niiden ulkopuolelle. Tiukat tappiot alkulohkoissa veivät pojat keskinäiseen otteluun sijoista 5.-6. ja sen Joona vei 3-1. Sarjan kärki ei ole kaukana eli nyt vaan lisää treeniä pojille niin jatkossa mitaleita on luvassa.

Kisan tulokset tournamentsoftwaressa.
Katso kisakuvia Google Kuvissa.
Kentän 8 ottelutallenteet youtubessa..
Juttu SM-kisoista squash.fi:ssä.

HUOM! ESRC on ehdolla vuoden urheiluseuraksi Olympiakomitean Urheilugaalassa tulevana torstaina. Voit katsoa gaalaa TV2:sta to 18.1. klo 20-22. Vaikkemme voittaisikaan, niin jo finaalipaikka on hieno kunnianosoitus koko kotimaiselle squashille! Koitetaan siis kaikki pitää meteliä squashista ja houkutella lisää kaiken ikäisiä harrastajia squashkentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti