sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Mitalisadetta Juniorijoukkue SM-kisoista

Perjantaina kuusi joukkueellista OSK:n junnuja ja kannustusjoukot lähtivät bussilla kohti Talia, Helsinkiä ja juniorijoukkueiden SM-kisoja. Mukavan bussimatkan jälkeen majoituimme hallille. Näin olimme kisapaikalla valmiina heti aamusta. Tiukka kisarupeama alkoi klo 9 ja herätys oli klo 7, toki kentille eksyneet nukkujat siivooja herätti jo klo 4.45.
Öinen Talihalli
Ensimmäistä kertaa järjestyssä kisassa oli mukana 22 joukkuetta, Espoosta, Helsingistä, Järvenpäästä, Turusta ja Oulusta. Ilmeisesti muita seuroja ei SM mitalit kiinnosta, koska ainakin Porilla, Mikkelillä ja varsinkin Kuopiolla olisi ollut mahdollisuuksia mitaleille. Sarjoja oli kolme eli alle 19, 15 ja 11 vuotiaat. Tytöt pelasivat samassa sarjassa poikien kanssa, mutta saivat 2v ikähyvityksen sarjoissa alle 15 ja 11v.
Alle 19v sarjassa OSK:lla oli kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue OSKarpaasit, Samuli, Nuutti  ja Santeri selvitti alkulohkon melkein puhtaasti. Ainut "kaunesvirhe" oli Santerin tiukka 3-2 tappio Espoon Katri Aato-Setälälle. Kovasti kehittynyt Katri vei ottelua kaksi ekaa erää selvästi, sitten Santeri ryhdistäytyi viedan kaksi seuraavaa. Viidenteen erään Katri sai unelma alun Santerin "nukkuessa" ja kiri 9-0 johtoon. Hyvästä noususta huolimatta Katri vei erän 11-6. OSKollit, Teemu, Axel ja Severi voitti ensin ESRC Vompatit 3-0, Teemun pelin hieman takkuillessa, mutta sitten tuli selvä tappio ESRC Tykeille 3-0.
Loppuottelussa OSKarpaasit kaatoi ESRC Tykit  tiukan taistelun jälkeen. Avausottelussa Santeri taisteli hyvin, mutta joutui taipumaan 3-0 Antti Okkoselle. Toisessa ottelussa Samuli pelasi tarkasti ja kukisti Sebastian Liljan 3-1. Ratkaisuottelussa Nuutti ei antanut mahdollisuuksia Mika Laakkoselle ja näin mestaruus matkasi Ouluun.
OSKarpaasit - KULTAA!
Pronssiottelussa OSKollit taisteli hienon 2-1 voiton Espoon kakkosjoukkueesta. Severi sai tuta Katri Aalto-Setälän hyvän vireen ja hävisi 3-0. Axel ja Teemu hoitivat kuitenkin omansa 3-0 ja näin myös pronssit Ouluun 2-1 tuloksella.
OSKollit - PRONSSIA!
Alle 15v OSK:n tyttötrio näytti kaikille millaisia lahjakkuuksia Oulussa on kypsymässä. 13-14v tytöt Milla, Iida ja Saana voittivat lähes puhtaalla pelillä mestaruuden poikien nenän edestä. Loppuottelussa kaatui Helsingin HSRC puhtaasti 3-0, kolmella 3-0 voitolla. Tyttöjen kehityskaari on ollut viimeisten kuukausien kuluessa huima, erityismaininnan anasitsee Milla, joka kaatoi kaikki vastustajansa haastavassa ykköspelaajan roolissaan.  OSKärpät Samuli N, Jasper ja Topi taisteli yhden voiton alkulohkossa, ja kaikki pääsivät voiton makuun. OSKuutit, Veikko, Osakari, Johannes ja Leevi , voitti myös yhden ottelun alkulohkossa ja näin joukkueet kohtasivat sijoista 5.-6. Tällä kertaa OSKuutit oli 2-1 voitoin parempi. Pojat pelasivat kuitenkin hyvin, vaikka ikää onkin vasta 10-12v. Etenkin Leevi taisteli itselleen yhden hienon 3-2 voiton oltuaan tappiola jo 0-2.
OSKimulit - KULTAA!
Alle 11v joukkue Oskari, Johannes ja Onni lähti kisaan ennakkosuosikkina, ja raivasikin itsensä loppuotteluun helposti. Loppuottelussa kuitenkin ESRC pääsi pilaamaan OSK:n täydellisen sarjan. Oskarin ajatus ei ihan pysynyt kasassa ja Sam Aiston pääsi yllättämään Oskarin ensimmäistä kertaa. Johannes taisteli viikonlopun hienosti häviämättä otteluakaan (myös 2 peliä alle 15v sarjassa!), mutta kun Onni Niskala hävisi omansa vei ESRC loppuottelun 2-1.
OSKaverit - HOPEAA!!
Näin OSK oli kisojen PARAS seura, vaikka ESRC veikin yhtä monta mitalia. Loistava menestys takasi sen, että bussissa oli tunnelmaa koko paluumatkan, vaikka Oulussa oltiin vasta klo 03. Tästä on hyvä jatkaa kohti henkilökohtaisia SM kisoja, jotka pelataan tammikuussa Espoossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti