maanantai 24. helmikuuta 2014

Palkintopöydän tyhjennys OSK:n tyyliin Skellefteåssa

Perjantaina tuli takkiin jääkiekossa, mutta sen jälkeen Suomi eli  OSK, apunaan Niskalan pojat SC Rukasta, otti selkeän voiton Ruotsista eli Skelleftåsta (taisi siellä olla joku muualtakin...) ottelulukemin 36-14.
Pointeforte Skellefteå Cup oli siis menestys joka suhteessa. Uusia vastustajia (50 Suomi-Ruotsi peliä!), erittäin hyvin järjestetyt kisat ja kaiken kruunasi hyvä menestys. Toki pitää sanoa, että eri luokkiin järjestely on aina haastavaa ja tällä kertaa myös onni oli suomalaisten puolella.
Junioreiden D-luokassa Topi Takaluoma, Leevi Jokinen ja Onni Niskala raivasivat lauantaina itsensä helposti semeihin. Kisojen ehkä suurimmasta yllätyksestä vastasi Vilma Liikanen, joka taisteli voiton kisan kakkossijoitetusta ja selvisi myös semifinaaleihin. Hienoa peliä Vilma! Sunnuntaina pojat veivät kuitenkin palkinnot järjestyksessä Onni, Topi ja Leevi, Vilma sai kuitenkin kisojen Fair Play palkinnon. Huomattavaa oli, että Skellefteå oli taas saanut mukaan paljon uusia junioreita tähän sarjaan. Oulu Junior Openiin pitää meidänkin taas saada uusia pelaajia mukaan.
Junioreiden C-luokka meni Laitisten ja Hillien perheotteluksi, kun "tennisässä" Valtteri Laitinen kehittyi sivulajissaan niin paljon, että taisteli itsensä myös semeihin. Perheottelu päättyi tasan 2-2 (6-6) kun Oskari Laitinen vei luokkavoiton puhtaalla pelillä, voittaen finaalissa Karoliina Hillin ja semeissä Johannes Hillin. Pronssiottelussa Johannes voitti Valtterin. Sijoista 5.-8. taisteli Jasper Liikanen (hävittyään Karoliinalle) tiukasti, mutta tällä kertaa tuloksetta. Hieman jäi vielä parannettavaa, tuloksena 8. sija.
Junioreiden B-luokka oli jälleen tehotyttötrion hallintaa. Samalla kaavalla mentiin kuin aikaisemminkin, muut vastustajat nurin selvästi ja hyvällä pelillä ja keskinäiset pelit kuten ennenkin. Järjestys siis Milla Uusitalo, Iida Takaluoma ja Saana Valasma. Tyttöjen keskinäisissä peleissä näkyi selvästi se, että kisapelejä vastakkain alkaa olla hieman likaa viimeiselle kahdelle kuukaudelle.
Junioreiden A-luokassa löytyi vihdoin paikallinen voittaja. Ruotsin mestari alle 15v, Christoffer Segerstedt voitti finaalissa Suomen SM kakkosen Samuli Niskalan tiukan väännön jälkeen 3-1. Teemu Mankinen taisteli itsensä hienosti kolmanneksi pitkän sairastelun jälkeen. Santeri Pukari pelasi itsensä viidenneksi ennen Severi Salmista. Harmittavasti Ruotsin alle 15v 2. Lukas Hultman sairastui. Mieluusti olisimme testanneet myös hänen tasonsa.
Junioreiden Elit sarjassa Samuli Antikainen ja Nuutti Ruokangas jäivät sijoille 4 ja 5. Nuutti voitti viimeisessä trillerissä Emil Lundströmin 3-2 (15-13 viimeinen erä). Harmittavaa on nähdä, että sarjan voittaja (alle 17v ruotsin mestari) Filip Hultman on karannut pojilta ja myös sarjan 2 ja 3 Albin Kaiding ja John Henryz ottivat helpohkot voitot pojista. Viime keväänä tilanne oli vielä toinen.
Miesten A luokkaan oli mukaan päässeet myös coachit Harri ja JP, Samulin ja Nuutin lisäksi. Kaikki selvittivät perjantaina ekat ottelut hankalan ajomatkan jälkeen. JP:llä oli hankalaa, kun ajomatkan lisäksi palautuminen edellisen viikonlopun SM kisoista oli vielä kesken. Voitto kuitenkin 3-2. Lauantain puolivälierissä JP:n puhti oli lopullisesti poissa ja häviö John Henryzille oli selvä. Ottelun jälkeen takareisivaivainen JP jätti loput pelit pelaamatta ja keskittyi valmentamiseen.  Nuutti sai kylmää kyytiä Skellefteån valmentajalta Rehan Javedilta 3-0 ja Samuli Filip Hultmanilta myös 3-0.
Harri opetti Albin Kaidingille ja semeissä Filip Hultmanille, miten pelataan volleypeliä voittaen molemmat helpohkon näköisesti (mutta hapokkaasti) 3-0. Finaalissa vastaan tuli toinen coach, Rehan Javed, ja sittenhän taisteltiin T-pisteen herruudesta oikein tosissaan. Eka erä meni nopeasti Rehanille, mutta toisen erän painin käänsi Harri itselleen, hirveen selityksen ja useiden let pallojen jälkeen 12-10. Erän jälkeen T-pisteen herruus oli selvä ja Harri marssi 3-1 voittoon.
Skellefteån juttu
Tulokset
Hienot kisat jälleen kerran ja näyttäisi, että bussilastillinen motivoituneita ja voitonnälkäisiä Skellefteålaisia saapuu Ouluun toukokuun alussa ;-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti